Građani jučer spriječili dvije pljačke, pljačkaše zadržali i predali ih policiji

Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija izvijestila je o dva slučaja u kojima su građani spriječili pljačku i pljačkaše zadržali do dolaska policije. Jedan se dogodio u Šubićevoj ulici, u Zagrebu, a drugi u Rugvici.

“Jučer, 18. travnja oko 11.30 sati na Medveščaku u Ulici Pavla Šubića, nepoznati je počinitelj iz trgovine otuđio novac za vrijeme dok se 48-godišnja zaposlenica nalazila izvan trgovine. Nakon što je napustio trgovinu su ga zaposlenica i osoba koja se u tom trenutku tamo nalazila, zadržali do dolaska policijskih službenika”, priopćila je Pu zagrebačka.

Policija je utvrdili identitete 42-godišnjak te ga odvela u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Drugi slučaj zbio se “jučer, 18. travnja oko 18.25 sati u Rugvici, Sop u Ulici Alfreda Nobela, na benzinskoj postaji”.

“Počinitelj je uzeo artikle i s njima otišao u ugostiteljski objekt. Potom je do njega došla 26-godišnja zaposlenica s namjerom da vrati otuđene proizvode, međutim, nepoznati počinitelj joj se fizički suprotstavio te napustio prostor. Nakon što je nepoznati počinitelj izašao, građani koji su se zatekli na tom mjestu su ga spriječili u bijegu i zadržali do dolaska policije. Policijski službenici su 60-godišnjaka doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje”, stoji u objavi PU zagrebačke