U stanu na Trešnjevci policija pronašla drogu i oružje, uhićen 29-godišnjak

Foto: PU zagrebačka

Pretragom stana na Trešnjevci pronađen je kokain, heroin, marihuana, oprema potrebna za daljnju preprodaju droge i vatreno oružje.

“Sumnja se da je 29-godišnjak, prema unaprijed stvorenoj namjeri, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a radi preprodaje nabavljao veće količine kokaina, heroina i marihuane koje je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Trešnjevke”, objavila je Pu zagrebačka.

Policijski službenici su prilikom pretrage stana osumnjičenog pronašli ukupno 9,3 grama kokaina, 4,9 grama heroina, 3,9 grama marihuane, vagu, opremu za pakiranje te određeni novčani iznos za koji se sumnja da potječe od preprodaje droga, dok je ujedno pronađen i pištolj s pripadajućim streljivom i spremnikom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku te su kaznenu prijavu dostavili nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok će zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv osumnjičenog biti podnijet optužni prijedlog.