U središtu Zagreba počelo snimanje Netflixove serije Medical police

U središtu Zagreba počelo snimanje Netflixove serije Medical police / Trg bana Jelačića
Foto: Zagreb.hr

Popularni globalni streaming servis Netflix trenutno snima novu seriju Medical police, a za jednu od lokacija producenti su odabrali Zagreb.

Snimanje je danas započelo na Trgu bana Jelačića, što je bio povod za malu ceremoniju i prigodne izjave. O značaju ovakvih projekata u turističkoj promociji Zagreba i za razvoj filmske industrije govorila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld. 

U središtu Zagreba počelo snimanje Netflixove serije Medical police / Martina Bienenfeld
Foto: Zagreb.hr

“Snimanje serije na glavnome gradskom trgu od velikog je značaja ne samo za zagrebački već i   za hrvatski turizam. Prema podatcima Hrvatskoga audiovizualnog centra čak 5 % turista iz Europske unije odabire lokaciju i grad u kojem će provesti godišnji odmor prema svojim najdražim filmovima, odnosno gradovima u kojima su snimani”, rekla je Bienenfeld.

Također je istaknula da su na snimanju zaposleni i uključeni i naši građani koji rade na produkciji te statisti, frizeri i brojni drugi. “S ovom ćemo serijom opet skrenuti pažnju na Zagreb i Hrvatsku pa se nadam da će u budućnosti biti još više zajedničkih projekata Grada Zagreba i producentskih kuća”, dodala je.

Zahvaljujući Gradu Zagrebu što im je izašao ususret i ustupio lokacije, Ivan Petrušić, producent Welcome Produkcije, kuće koja organizira snimanje serije u Hrvatskoj, naglasio  je da će se u Zagrebu snimati 10 dana te da će naš grad glumiti više gradova – Rigu, Berlin, Firencu, aerodrom u Tampi, ali i da  će u nekoliko kadrova Zagreb biti Zagreb. 

Komentari