Izuzetan interes Amerikanaca za Zagreb dokazuju i ostvareni turistički rezultati

Foto: ZG express

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) sudjelovala je od 12. do 18. kolovoza u Las Vegasu na 35. Virtuoso Travel Weeku.

Riječ je o najvažnijem globalnom događaju u industriji putovanja na kojem sudjeluje više od 5.000 vrhunskih turističkih tvrtki i najutjecajnijih turističkih agencija te savjetnika u industriji iz 105 zemalja, uživo i virtualno.

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld održala je niz sastanaka predstavljajući zagrebačku turističku ponudu.

“SAD je naše najvažnije daleko tržište na kojem posljednjih godina sustavno provodimo promociju Zagreba. Interes za Zagreb je izuzetan, što potvrđuju i rezultati dosadašnjeg dijela godine prema kojima su naši američki gosti prvi po ostvarenim noćenjima među stranim gostima. S više od 110.000 noćenja imali su porast od 27 posto u odnosu na 2022., što je i najveći porast u usporedbi s našim drugim emitivnim tržištima. Potencijali daljnjeg rasta su vrlo veliki, a uspjeh dosadašnjih napora i dugogodišnje suradnje TZGZ-a s Virtuosom pokazuju impresivni rezultati – povećanje prometa mreže Virtuoso s 938.300 dolara u 2019. na 1,2 milijuna u ovoj godini s tržišta Sjeverne Amerike i Australije. Prognoze za 2024. su vrlo optimistične te uključuju i rast s tržišta Latinske Amerike i Azije koje sve više pokazuje interes za hrvatskom prijestolnicom i okruženjem”, poručila je Bienenfeld.

Svake godine Virtuoso unapređuje načine za povezivanje sudionika u mreži i povećanje učinkovitosti 7-dnevnog okupljanja. Tako su ostali važniji događaji tjedna uključivali ručak „Under One Sky“ s prezentacijom rezultata „Virtuoso Impact Report, Sustainable Travel-2023“, cjelodnevne sesije Globetrottinga, kao i Partner Lounge za sastanke, Cafe Cruise…

Virtuoso Travel Week je kroz tjedan dana profesionalnog razvoja, upoznavanja s najnovijim trendovima luksuznih putovanja, brojne sastanke s partnerima i poticanje prodaje destinacije ispunio očekivanja te omogućio globalnu promociju Zagreba i Hrvatske.