U povodu Međunarodnog dana starijih osoba po prvi put održana e-manifestacija “Gerontološki tulum”

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u predvorju Gradske uprave, Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom predstavio je javnosti novi strateški dokument pod nazivom „Zagrebačka strategija za unapređenje kvalitete života osoba starije životne dobi za razdoblje od 2020. do 2024.“

Strateški dokument predstavile su zamjenica Gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

Ovim dokumentom Grad Zagreb želi dodatno istaknuti brigu o osobama starije životne dobi kao prioritet svojeg strateškog djelovanja te time doprinijeti uspostavi cjelovitog pristupa i dugoročne skrbi o starijim osobama. Grad Zagreb će mjere i aktivnosti za osobe starije životne dobi provoditi kroz šest područja djelovanja: Socijalna zaštita; Zaštita zdravlja; Cjeloživotno učenje; Različiti aspekti slobodnog vremena; Ljudska prava i sigurnost osoba starije životne dobi i Civilno društvo.

Također, u povodu Međunarodnog dana starijih osoba, danas se u 12:00 sati po prvi put održala e-manifestacija „Gerontološki tulum“.

Na e-manifestaciji nastupili su korisnici gradskih domova za starije osobe s plesnom ili rekreativnom točkom, a uz poštivanje svih epidemioloških mjera i uputa. Na navedenim platformama su i dugogodišnji izlagači na manifestaciji predstavili svoje aktivnosti i usluge namijenjene starijim sugrađanima putem e-štanda.

Ovdje možete pogledati e-manifestacija „17. Gerontološki tulum“: