U povodu Dana Obrtničke komore, Gradu Zagrebu uručeno priznanje za doprinos razvoju obrtništva

U povodu Dana Obrtničke komore, Gradu Zagrebu uručeno priznanje za doprinos razvoju obrtništva
Foto: Zagreb.hr

Tradicionalna svečana sjednica u povodu obilježavanja Dana Obrtničke komore Zagreb održana je danas u Matici hrvatskih obrtnika, 24. godinu zaredom.

Svečanosti je, u ime gradonačelnika Milana Bandića, prisustvovala njegova zamjenica Olivera Majić kojoj je predsjednik OKZ-a Mirza Šabić uručio priznanje Zlatni krug, dodijeljeno Gradu Zagrebu za uspješnu suradnju i izniman doprinos u zaštiti, unapređenju, promidžbi i razvoju obrtništva. 

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić pozdravio je okupljene te najavio karticu pogodnosti. “Nastala je u suradnji s našim partnerom AKD-om koja će identifikacijom obrtnika olakšati određivanje kupovine materijala, te će za dvadesetak dana stići na 20 tisuća adresa obrtnika”, rekao je Šabić. 

Spomenuo je i neke od problema s kojima se susreću obrtnici i poduzetnici te dodao kako je današnji susret idealan za otvaranje dijaloga i raspravu kako bi se ovakvi problemi riješili, a naši radnici zadržali u zemlji.

“Ovo je dan naših zagrebački obrtnika, a naglasila bih u prvom redu odnos Grada i obrtnika koji je optimalan. Grad je namijenio obrtnicima i poduzetnicima 55 milijuna kuna u 2019., a do sada je dodijelio preko 7.500  bespovratnih potpora u vrijednosti od preko 100 milijuna kuna”, rekla je Olivera Majić te dodala: “Navedenim mjerama želimo očuvati brojne obrtničke radionice, a time i brojna radna mjesta, te smo posebno ponosni na podatak o porastu broja obrtnika za preko 1600, što to je zaista respektabilan podatak.”

Skupu su se, uz zamjenicu zagrebačkog gradonačelnika, obratili i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić, predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak te izaslanica predsjednika Vlade RH i izaslanica ministra Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta Ana Mandac.

Kao i svake godine, uglednim i uspješnim obrtnicima, institucijama i poslovnim partnerima dodijeljene su nagrade i priznanja za postignute uspjehe te za potporu obrtništvu (Zlatna statua, Zlatne plakete, Zlatni krug, Priznanje Žena obrtnica, Posebno priznanje, Zlatna i Srebrna diploma, zatim Priznanje Najstariji obrt, Priznanje Obrtnik – branitelj i Priznanje Mladi obrtnik/Mlada obrtnica).

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić uručila je Zlatne plakete s pisanim priznanjem Spomenki Fabijančić, Mirku Mađarčeviću, Miroslavu Stančeriću i Miljenku Trkešu, a u ime svih nagrađenih, zahvalio se dobitnik priznanja gradonačelnik Grada Sv. Nedelje Dario Zurovec.

Ovom prilikom, potpisana je i Povelja prijateljstva i suradnje između Obrtničke komore Zagreb i Območno obrtnom Podjetniškom zbornicom Krško.