U posljednja 24 sata zabilježeno 56 slučajeva zaraze koronavirusom, najviše ih je u Zagrebu – 23

Ilustracija | Foto: Pixabay

U posljednja 24 sata zabilježeno je 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je do sada ukupno zabilježeno 2.539 pozitivnih osoba.

Prema podacima koje je objavio Stožer civilne zaštite, 23 novooboljele osobe su iz Grada Zagreba, 12 ih je iz Osječko-baranjske županije, po pet osoba oboljelo je u Zagrebačkoj, Zadarskoj, Primorsko-goranskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, po dvije novooboljele osobe su iz Koprivničko-križevačke i Zadarske županije, a po jedna novooboljela osoba je u Brodsko-posavskoj i Varaždinskoj županiji.

Do sada je testirano 75.437 osoba, od toga 780 u posljednja 24 sata.

Od početka epidemije preminulo je stotinu i sedam osoba.

U Zagrebu je širenje zaraze povezano s noćnim klubovima, u nekoliko slučajeva riječ je obiteljskim kontakatima kao i unos virusa iz Srbije i BiH.

Na pitanje u koliko noćnih klubova su se zaraženi kretali, Zvonimir Šostar, ravnatelj NZZJZ Dr. Andrija Štampar, na današnjoj konferenciji je rekao kako gotovo da i nema kluba u kojima nije bilo zaraženih osoba.

O ozbiljnosti situacije govori činjenica da je NZZJZ “Dr. Andrija Štampar” od jučer ponovno počeo s dvosmjenskim radom. Vjekoslav Jeleč, pročelnik Ureda za zdravstvo izjavio je da su počela testiranja u Domu zdravlja zapad, a od ponedjeljka Dom zdravlja centar prelazi na drive in testiranja