U petak na Trgu bana Jelačića humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina

U petak, 19. prosinca, s početkom u 21 sat na Trgu bana Josipa Jelačića, održat će se deveti za redom humanitarni koncert pod nazivom “Želim život”.

koncert-zaklada-ana-rukavina

U veseloj glazbenoj atmosferi Zaklada Ana Rukavina želi zahvaliti svima koji su svojim plemenitim donacijama doprinijeli da Registar poraste na više od 46.000 potencijalnih darivatelja. Za sve one koji ne budu mogli doći na središnji zagrebački trg, partner Zaklade i suorganizator koncerta Nova TV osigurala je izravan prijenos događaja.

Pod voditeljskim palicama poznatih lica Nove TV, građane će na ovogodišnjem koncertu zagrijati ritmovi Psihomodo Popa, Opće opasnosti, Lane Jurčević, Halida Bešlića, Đanija Stipaničeva, Nede Ukraden, Ivana Zaka, Harija Rončevića, Jasmina Stavrosa, Adastre, Giuliana, Borisa Novkovića, Maje Šuput, Begina, Renata Metesssija i Zvijezda. Uz Novu TV, koncert je moguće pratiti i na portalu dnevnik.hr te na OYO.

Za humanitarni karakter ovog koncerta zaslužna su i ugledna lica iz hrvatskog javnog života koja će se tijekom koncerta javljati na telefonske pozive građana iz call centra u Gradskoj kavani. Građani mogu već danas, pozivima na humanitarni broj 060 9000, donirati 5 kn (+PDV) i time podržati rad Zaklade.

S početnih 150, neumornim radom Zaklade i plemenitih sugrađana, Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećan je na današnjih 46.103 potencijalnih darivatelja. Diljem Hrvatske organizirane su 262 javne akcije upisa u Registar iz kojeg je izdano ukupno 44 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente. Upravo ta brojka, koja oboljelima predstavlja šansu za novi život, ključan je motiv daljnjeg rada Zaklade.