U parku u Utrinama održana Revija udomljenih pasa

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba uz podršku Royal Canina organizirali su ove godine reviju udomljenih pasa u psećem parku u Utrinama od 11 sati. Već od jutarnjih sati brojni ponosni vlasnici kućnih ljubimaca došli su u park kako bi se na vrijeme prijavili za reviju udomljenih pasa.

psi_psi

Iako je organizator bio azil Dumovec na reviju su bili dobrodošli svi udomljeni psi. Bilo je pasa različite dobi, veličine i boje krzna a neki od njih su imali i ružne životne priče koje su prethodile udomljenju. Tako je malena kujica Rozi nakon ranjavanja završila u karlovačkom skloništu gdje je osvojila poznatu voditeljicu Lanu Pavić te je preselila u Zagreb, u topli dom.

Vlasnici udomljenih pasa bili su sretni zbog činjenice da je revija namijenjena upravo njima, jer su njihovi psi, iako prekrasni, ne udovoljavaju kriterijima službenih izložbi pasa. Zato na ovoj reviji nije bilo pobjednika, pobjednici su bili svi, svi sudionici su dobili poklon pakete, a ispraćeni su pljeskom i uz zahvalnice.

Jer bez dobrih građana grada Zagreba azil Dumovec ne bi svake godine bilježio sve veći broj udomljavanja. Redovitim akcijama i programima edukacije radi se na podizanju svijesti građana o odgovornom postupanju prema kućnim ljubimcima. Uspjeh u svojem radu sklonište u velikoj mjeri duguje udomiteljima pasa i građanima koji redovito podržavaju ovakve akcije.

Ovo je bila jedinstvena prilika da se udomljeni ljubimci ponosno pokažu, da se vlasnici druže, razmijene iskustva, a zahvaljujući voditelju Borisu Mirkoviću, smijeha i zabave nije nedostajalo, te je već zaključeno da slijedeće godine revija mora biti cjelodnevni događaj.