U Novom Zagrebu s balkona bacio suzavac, policija mu potom u stanu pronašla razno streljivo

U Novom Zagrebu s balkona bacio suzavac, policija mu potom u stanu pronašla razno streljivo
Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim muškarcem koji je s balkona stana u Novom Zagrebu bacio suzavac te time doveo u opasnost stanare zgrade.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, 2 svibnja 2020. godine iza ponoći, s balkona svog stana na području Novog Zagreba, aktivirao, a zatim bacio na tlo ispred zgrade jednu kutiju, otrovnu, dimnu školsku sačinjenu od 450 grama praška i 300 grama suzavca koja se u trenutku aktivacije počela dimiti i intenzivno smrdjeti. Na taj način doveo je u opasnost stanare zgrade koji su zbog dima izašli na prozore i terase”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Temeljem naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici, obavljena je pretraga stana osumnjičenika te su pronađena dva spremnika za kratko vatreno oružje, 39 komada raznog streljiva, jedna patrona, tijelo ručne bombe, raketni motor od rakete M80 bez barutnog punjenja, školski projektil za PA top 30 mm, dva komada metalnog tijela pješačke mine PMR 2A, stabilizator minobacačke mine 120mm, lansir ručnog bacača raketa PPG22 (bez rakete) i nekoliko čahura, stoji dalje u policijskom priopćenju.

Zbog svega navedenoga, 37-godišnjak se sumnjiči za počinjenje dvaju kaznenih djela, i to “dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom” i “nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.