U Hrvatskoj je svaki peti stanovnik u riziku od siromaštva, situaciju dodatno pogoršava rastuća inflacija

Foto: Pixabay

Danas se obilježava Svjetski dan siromaha koji je ustanovio papa Franjo prije šest godina uz poruku “Ne ljubimo riječima, nego djelima”.

U Hrvatskoj je čak svaki peti stanovnik u riziku od siromaštva, a situaciju dodatno pogoršava rastuća inflacija, zbog čega sve više ljudi treba pomoć.

Gospodarska kriza i rastuća inflancija gurnule su mnoge na rub siromaštva, a između siromaštva i beskućništva – tanka je granica.

Povodom Svjetskog dana siromaha Caritas je za one najpotrebitije organizirao ručak i priklupljanje pomoći.

“Bilježimo i porast broja mlađih obitelji u kojima jedan član kućanstva radi, ali nemaju dovoljno sredstava sve financijske potrebe i obaveze kroz mjesec”, naglasila je Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, javlja HRT.

Punih ruku i otvorena srca pomažu im djelatnici i volonteri Caritasa.

U povodu Svjetskog dana siromaha organiziran je ručak za najpotrebitije, a održana je i sveta misa koju je predvodio kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup.

“Kako pomoći bratu i sestri koji je u potrebi za našim razumijevanjem, za našom blizinom, koji očekuje riječ utjehe? Kako pomoći siromašnima jer smo svi pred Bogom siromašni?”, rekao je u propovjedi kardinal Bozanić.