U ČEMU SE VOZE ČLANOVI VLADE: Većina u Audijevim limuzinama, ministrica kulture u Renaultu na struju

Ilustracija | Foto: Freepik

Vozni park naših ministara tema je koja uvijek zanima javnost. Večernji list je zabilježio u kojim su automobilima ministri stigli na posao.

Premijer Andrej Plenković vozi se u luksuznoj limuzini Audi A8 L 50 TDI Quattro, produženoj verziji Audijeve perjanice. Kako se pisalo krajem prošle godine, država je za potrebe prijevoza najviših državnih dužnosnika kupila četiri Audija A8. Dva su završila u Vladi, jedan za potrebe premijera, a drugi za potpredsjednika Vlade i ministra unutarnji poslova Davora Božinovića.

Nisu kupljeni novi, već malo rabljeni automobili, te nisu blindirani. Stoga je prema neslužbenim informacijama cijena pojedinačnog vozila bila oko 115.000 eura.Cijena novog Audija A8 L 50 TDI Quattro jest 176.374,89 eura.

I Plenkovićevi drugi ministri vole Audije. Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved vozi se u Audiju A6, baš kao i novi potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Branko Bačić. Audi A6 na korištenju ima i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, kao i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar financija Davor Filipović i ministar obrane Mario Banožić.

Cijena novog početnog modela Audija A6 je 63.000 eura.

U Volkswagen Passatu se vozi ministar zdravstva Vili Beroš i ministar rada Marin Pilepić. Cijena novog Passata, koji se nedavno prestao proizvoditi, jest oko 40.000 eura. Škodama Superb su već dulje vremena vjerne ministrice turizma i sporta Nikolina Brnjac i ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Cijena nove Škode Superb jest također oko 40.000 eura.

Jedni ministar u Mercedesu jest Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja. Koristi Mercedes Mercedes C 220d, koje je početkom ove godine nabavilo njegovo ministarstvo. Cijena takvog novog automobila jest 52.000 eura.

A među crnim ministarskim limuzinama na dizelski pogon izdvajao se mali bijeli električni Renault Zoe s kojim je na sjednicu stigla ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Početna cijena modela Zoe je bila krajem prošle godine 38.000 eura.