TRAGEDIJA U DUBRAVI: Vatra zahvatila stan na 6. katu, jedna osoba smrtno stradala

Vatrogasci - požar
Ilustracija | Foto: Pixabay

Jedna osoba izgubila je život u požara koji je, pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, izbio u stanu na 6. katu zgrade u Ulici Platana br. 2 u Dubravi.

Kako je priopćio gradski Ured za upravljanje u hitnim situaacijama, oko 13:30 sati Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba dobila je dojavu o požaru stana na 6. katu stambene zgrade na adresi Platana ulica br. 2 u Dubravi.

Požar je ugasilo 15 vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz  Vatrogasne postaje Dubrava. U požaru je smrtno  stradala jedna osoba, a drugoj je osobi pružena medicinska pomoć.

Portal 24 sata doznaje da je stradala ženskoj osobi koja se ugušila od dima.

Navodno se u stanu zapalio bojler. Na teren su izašli službenici gradskog plinovoda kako bi provjerili kakvo je stanje sa plinom.

Na terenu su izašli djelatnici  Policijske uprave  Zagrebačke, Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Gradske plinare, Elektre i Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Uzrok požara i smrtnog stradavanja biti će poznat nakon očevida Policijske uprave zagrebačke.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama u suradnji s  Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom osigurao je nužni smještaj za dvije osobe.