Tomislav Žigmanov izabran za zastupnika u Skupštini Srbije

Foto: Facebook / DSHV

Prema prvim neslužbenim rezultati jučerašnjih parlamentarnih izbora u Srbiji, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov osvojio je zastupničko mjesto u novom sazivu Skupštine Srbije.

“Imamo narodnog zastupnika! Plodovi svih naših predizbornih aktivnosti urodili su ishodom koji smo i projicirali! Riječju, političku relevantnost DSHV-a vratili smo na velika vrata…”, objavio je DSHV na svojoj Facebook stranici.

Žigmanov je bio nositelj liste „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“, a osim njega, prema prvim rezultatima, u skupštinu ulazi i predstavnik rusinske zajednice iz Kikinde, odvjetnik Aleksandar Olenik, koji je bio drugi na izbornoj listi.

Rezultat koji je ostvarila ova lista „početak je jedne nove stranice u povijesti i DSHV-a, ali i cijele vojvođanske političke scene“, izjavio je Žigmanov.

Uoči izbora hrvatski veleposlanik u Srbiji Hidajet Biščević putem medija je vodio kampanju protiv Žigmanova, no uoči samih izbora podržalo ga je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova koji je javno pozvalo Hrvate u Vojvodini da njemu daju svoj glas.