Policija objavila uznemirujuće fotografije, moli građane za pomoć u identifikaciji pronađenih tijela

Foto: ZG express

Zagrebačka policija je uputila molbu građanima da pomognu u identifikaciji četiriju tijela pronađenih na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

“Unatoč svim dostupnim parametrima kako bi se utvrdio identitet četiri osobe čija su tijela pronađena na području Policijske uprave zagrebačke, dosad poduzete mjere i radnje nisu rezultirale utvrđivanjem njihovog identiteta. Molimo građane ukoliko imaju saznanja o identitetu nepoznatih osoba da se jave na 192, najbližu policijsku postaju ili na [email protected]”, stoji u objavi PU zagrebačke.

Policija je na svojim stranicama objavila informacije o okolnostima pronalaska tijela te pripadajuće fotografije.

U četvrtak, 9. travnja 2020. u Sesvetama, Pakračka bb, (površina obrasla raslinjem između Bjelovarske i Varaždinske ulice i dječjeg vrtića), u derutnoj baraci, pronađeno je tijelo nepoznate muške osobe. Obavljenim očevidom je utvrđeno da se radi o tijelu muškarca, starosti iznad 50 godina života, dužine tijela oko 176 cm, izrazito mršave tjelesne građe, sijede, djelomično kovrčave kose, dužine do 10 cm, sijede brade, izrazito lošeg stanja zubala. Tijelo je bilo odjeveno u plave traperice, donji dio trenirke crne boje, dvije jakne crne boje, pulover crno žute boje, majicu bež boje i tanju majicu dugih rukava, plave boje, a na nogama imao plavo bijele tenisice i bijele čarape.

Na lijevom stopalu je utvrđena gangrena dijela stopala, a stopalo je bilo omotano medicinskim zavojem. Uz tijelo je pronađen mjerač šećera u krvi. Tijekom obdukcije utvrđeno je da na tijelu nema ozljeda koje bi upućivale da je osoba žrtva kaznenog djela. Datum smrti je početak mjeseca travnja 2020. godine. Na tijelu su nastupile promijene u vidu nedostatka tkiva cijelog lica i dijela tijela, posljedica djelovanja životinja. Pregledom odjeće nisu pronađeni nikakvi dokumenti. Moguće je da se radi o beskućniku i osobi koja duže vrijeme nije regulirala osobne dokumente i statuse.

U petak 4. lipnja 2021. na području Ivanić Grada u mjestu Dubrovčak Lijevi, Savska ulica bb, u koritu rijeke Save, uz skelski prilaz, pronađeno je tijelo nepoznate muške osobe. Obavljenim očevidom utvrđeno je da se radi o tijelu muškarca, starosti vjerojatno iznad 50 godina života, dužine tijela oko 179 cm, srednje tjelesne građe, izrazito lošeg zubala. Osoba je bila proćelava. Prepoznatljiva obilježja su na licu, tj. lijevom i desnom obrazu i nosu gdje se utvrde adenomi lojnih žlijezda, tj. nakupljanje loja, što je bila prepoznatljiva karakteristika tijekom života.

Tijelo je bilo odjeveno u majicu dugih rukava s kapuljačom i patent zatvaračem, svijetle (moguće bijele) boje, veličine L, plavu polo majicu kratkih rukava s bijelim vodoravnim crtama, veličine XL, s plavo crvenim ovratnikom, plavu majicu kratkih rukava, plave traper hlače, veličine 36. Oko vrata je pronađena drvena krunica. Pregledom odjeće nisu pronađeni nikakvi dokumenti. Tijekom obdukcije utvrđeno je da na tijelu nema ozljeda koje bi upućivale da je osoba žrtva kaznenog djela. Datum smrti je prva polovica mjeseca svibnja 2021. godine.

U subotu, 5. lipnja 2021., uz sjevernu obalu rijeke Save, u ravnini “ŠRC Jarun”, pronađeni su posmrtni ostaci (kosti) nepoznatog muškarca. Obavljenim očevidom je utvrđeno da su na muljevitom tlu na sjevernoj obali rijeke Save pronađene lubanja i kosti, a daljnjim pregledom mjesta događaja, kopanjem zemlje i mulja pronađen je dio kratkih hlača ili gaća tamne boje s natpisom bijelim slovima „Vallees 23“, dio dugih hlača tamne boje, jedan upaljač crne boje, bez obilježja i jedan upaljač srebrne boje, tzv. Zippo, s natpisom „Bife Herceg picado 301-1 mesto“ i jedan prsten srebrne boje.

Pregledom posmrtnih ostataka u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu te dodatnom antropološkom analizom, kosti pripadaju muškoj osobi, zaživotne visine oko 170 cm, starosti u vrijeme smrti oko 35 (30 – 45) godina, izraženog čela i nosa, a vrijeme smrti bi se eventualno moglo procijeniti na 1-3 godine od datuma pronalaska s mogućnošću proširenja vremena. Zubalo gornje vilice je u urednom i saniranom stanju, s više zaživotno izvađenih zuba.

U utorak, 18. siječnja 2022. u koritu rijeke Save, na području Ivanić Grada u mjestu Dubrovčak Lijevi, Savska ulica bb kod skele, pronađeno je tijelo nepoznate ženske osobe. Obavljenim očevidom utvrđeno je da se radi o tijelu žene, dužine oko 159 cm, starosti iznad 40 godina života, srednje tjelesne građe, prosjede kose, dužine oko 20 cm, urednog zubala, dijelom umjetnog. Tijelo je bilo odjeveno u donji dio trenirke, tamne boje, grudnjak svijetle boje, na nogama su se nalazile tenisice crne boje, veličine 38. Vrijeme smrti je najmanje 60 dana od dana pronalaska. Pregledom tijela nisu utvrđene ozljede koje bi ukazivale na smrt kao posljedicu kaznenog djela.

Fotografije možete pogledati na ovom linku. Napominjemo da je riječ o uznemirujućem sadržaju!