Tomašević preuzeo dužnost, na primopredaju je stigao tramvajem!

Tomašević preuzeo dužnost, na primopredaju je stigao tramvajem!
Foto: Screenshot Facebook

U zagrebačkom gradskom poglavarstvu jutros je obavljena službena primopredaja vlasti. Jelene Pavičić Vukičević, Dosadašnja zamjenica gradonačelnika i obnašateljice dužnosti gradonačelnika, predala je ovlasti novoizabranom gradonačelniku Tomaševiću.

Nakon obavljene primopredaje novi gradonačelnik Zagreba novinarima je rekao da je sastanak bio otvoren i konstruktivan. Naglasio je da je dobio 2000 stranica izvješća, te da će mu trebati neko vrijeme za proučavanje, javlja HRT.

“Financijsko stanje nije dobro, već danas ćemo se baviti time, imat ćemo sastanak s pročelnicom. Čekaju nas veliki izazovi, ali smo optimistični i vjerujemo da ih možemo prebroditi i unaprijediti kvalitetu života u Zagrebu”, rekao je Tomašević, dodavši da će on i njegovi zamjenici voditi primjerom, biti skromni i pristojni te na usluzi građanima.

Istaknuo je kako je njegov tim dobio rješenje o izvršenju proračuna za prošlu i ovu godinu.

Nije želio iznositi nikakve detalje, osobito ne brojke. “Volio bih da detaljnije sjednemo s pročelnicom za financije pa ćemo nakon toga dati izjave. To je jedan od najvećih izazova s kojima ćemo se susresti”, rekao je Tomašević. Najavio je i sastanke s upravama tvrtki u sastavu Holdinga.

Poručio je da će dati sve od sebe da do poskupljenja usluga u gradu ne dođe.

“Danas ćemo se dobar dio dana baviti financijama, a i cijeli vikend ćemo to proučavati. Trebat će nam neko vrijeme, ali brzo ćemo pohvatati konce i krenuti s radom”, istaknuo je Tomašević.

Prije same primopredaje Tomašević se ispričao novinarima na kašnjenju, te je objasnio da je jednoj gospođi pozlilo na tramvajskom stajalištu u Savskoj, pa joj je pomogao pozvavši Hitnu pomoć.

Tomašević je pred zgradu gradske uprave stigao tramvajem.