Tomašević otvorio najveće i najmodernije fiksno reciklažno dvorište u Zagrebu

Foto: Zagreb.hr

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević otvorio je danas u Gradskoj četvrti Podsused – Vrapče, Ulica Vučak, najmodernije i najveće fiksno reciklažno dvorište u Zagrebu, koje se prostire na 5 500 m², a kojemu gravitira 45 000 stanovnika Zagreba.

Tom prigodom gradonačelnik je kazao kako su reciklažna dvorišta ključan dio sustava gospodarenja otpadom, objavio je Grad Zagreb.

„U gradu Zagrebu imamo 10 fiksnih reciklažnih dvorišta i 10 mobilnih reciklažnih dvorišta. Zakon nalaže da je u svakoj gradskoj četvrti potrebno najmanje jedno reciklažno dvorište, mi ih imamo više i kontinuirano povećavamo njihov broj kako bi građanima bila što dostupnija“.

U novo reciklažno dvorište građani mogu besplatno dovesti čak 42 vrste otpada, a kao i u ostalih 20 fiksnih i mobilnih reciklažnih dvorišta u Zagrebu, mogu doći radnim danom i subotom od 6:30 do 20 sati te nedjeljom od 8 do 14 sati.

Riječ je o investiciji od 1,2 milijuna eura od čega je 50% bespovratnih sredstava EU Fondova putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.