Tomašević opovrgnuo nagađanja, zagrebački srednjoškolci će i sljedeće godine dobiti besplatne udžbenike

Foto: Screenshot Facebook

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević opovrgnuo je pisanje medija da će, nakon ukidanja mjere roditelj odgojitelj i smanjenja pomoći za opremanje novorođene djece, Grad Zagreb ukinuti i besplatne udžbenike.

Na današnjoj konferenciji za novinare Tomašević je rekao da će udžbenici za srednje škole i radni materijali za osnovne iduće godine biti besplatni, kao i ove, objavio je HRT.

Grad Zagreb, naime, osigurava sredstva za udžbenike srednjih škola i radne materijale za osnovne, a udžbenike plaća država.

Naglasio je da je Zagreb jedini veliki grad u Hrvatskoj koji ima besplatne udžbenike za srednje škole. Također je ustvrdio da je u proračunu za ovu godinu i prijašnjim proračunima bivša gradska vlast izdvojila neadekvatan iznos za kupovinu besplatnih udžbenika za srednje škole i radnih materijala za osnovne škole.

“U proračunu za ovu godinu bilo je samo 16,5 milijuna kuna za tu svrhu, što je otprilike dovoljno da trećina djece dobije besplatne udžbenike u srednjim školama i radne materijale u osnovnim”, rekao je Tomašević.

Unatoč tome, dodao je, kroz sve uštede koje rade uspjeli su pronaći novca i trostruko podigli taj iznos.

Komentari