TEŠKA NESREĆA NA A3: Kamion rumunjskih oznaka naletio na zaustavljeni automobil

Ilustracija | Foto: MUP

Na autocesti A3 jučer je smrtno stradao 64-godišnji vozač koji se bio zaustavio na traci za zaustavljanje vozila u nuždi, priopćila je PU zagrebačka.

Jučer, 20. srpnja oko 9 sati 32-godišnji rumunjski državljanin upravljao je teretnim automobilom marke Scania rumunjskih nacionalnih registarskih oznaka desnom prometnom trakom južnog kolnika autoceste A3 u smjeru istoka.

Dolaskom do 30. km + 750 m, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je vozilom prešao u desno, na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi, gdje je prednjim desnim dijelom vozila naletio na stražnji lijevi dio osobnog automobila marke Renault Scenic zagrebačkih registarskih oznaka kojeg je prethodno u prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi zaustavio 64-godišnjak i potom izišao iz vozila.

Nakon naleta, osobni automobil marke Renault odbačen je u smjeru jugoistoka te je naletio na 64-godišnjaka, a potom u nekontroliranom kretanju naletio na zaštitnu ogradu s južne strane kolnika od koje se odbio u smjeru sjeveroistoka na desnu prometnu traku, gdje se i zaustavio.

Na lijevu bočnu stranu osobnog automobila potom je naletio teretni automobil marke Scania s priključnim vozilom turskih nacionalnih registarskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnji turski državljanin, prethodno se krećući desnom prometnom trakom u smjeru istoka da bi zatim na krhotine stakla i plastike vozila koja su sudjelovala u prometnoj nesreći, a koja su odbačena na lijevu prometnu traku, naletio osobni automobil marke Renault Megane kojim je upravljala 58-godišnjakinja krećući se prethodno lijevom prometnom trakom u smjeru istoka.

U prometnoj nesreći 64-godišnjak je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je nedugo potom preminuo.