Tamburaški sastav Satir i Stjepan Jeršek Štef snimili spot za pjesmu “Ja sam lola stara”

Tamburaški sastav Satir i Stjepan Jeršek Štef snimili su spot za pjesmu "Ja sam lola stara"
Foto: Screenshot Youtube

Satir, popularni tamburaši iz Davora snimili su spot za pjesmu “Ja sam lola stara”. Gost na singlu im je poznati pjevač tamburaške glazbe – Stjepan Jeršek Štef.

Glazbu, tekst i aranžman potpisuje stalni član sastava i skladatelj tamburaške glazbe, Stjepan Ciprić. Za režiju i snimanje videospota zaslužan je Andrej Smolić iz Live studija. Pjesma “Ja sam lola stara” vedra je karaktera i živahnog ritma.

Priča se temelji na tome da su se dva stara bećara odavno pokumila i sa svojim društvom dolaze u svatove u kojima se događaju sve radnje koje se podrazumjevaju na pravoj slavonskoj svadbi… Bećarenje i kerenje pred tamburašima, ispijanje većih količina šljivovice iz čokanja i slično.

Satir je sastav koji njeguje tradicionalni slavonski glazbeni izričaj, pa su i njihove pjesme usko povezane sa starim šokačkim običajima. U svojoj produkciji Satir se ne koristi elektroničkim pomagalima. Ostali su vjerni klasičnom tamburaškom zvuku. Štefu Jeršeku nije bilo teško prilagoditi se atmosferi pjesme jer je i sam slavonac i velika bećarina koja i te kako poznaje stare šokačke i svatovske navade.

Spot je prepun kadrova s konjima, kočijama, narodnim nošnjama, starim salašima i fascinantnim scenama rijeke Save kod Davora snimljenih iz zraka. Pjesma “Ja sam lola stara” nalazi se na novom albumu Satira “Pjevaj Šokadijo” koji je prije par mjeseci ugledao svijetlo dana. Važno je napomenuti da je Satir profesionalni tamburaški sastav, ekskluzivci su Croatia Recordsa i neprestano “izbacuju” nove singlove i videospotove.

Sportskim riječnikom rečeno, oni su po svim pitanjima profesionalizma na estradi “ubacili” u petu brzinu i nezaustavljivo jure prema uspjehu. I sami kažu da je ovo tek mala najava svega onog što su pripremili za svoju vjernu publiku. Iako su maksimalno angažirani na svirkama, oni će zasigurno pronaći vremena da nas razvesele s još puno kvalitetnih singlova i spotova, pa je već u ovoj godini realno za očekivati njihov novi studijski album.

Satir feat. Stjepan Jeršek Štef – Ja sam lola stara (Official video):