Svečanost za učenike državne prvake

U nazočnosti suradnika i roditelja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas u palači Dverce priznanja Grada Zagreba učenicima – državnim prvacima na školskim natjecanjima i njihovim mentorima.

bandic-prvaci

Grad Zagreb, na inicijativu gradonačelnika, a cijeneći izvrsnost u radu i znanju zagrebačkih osnovnoškolaca i srednjoškolaca – državnih prvaka i njihovih mentora, nagradio je 18 učenika i 17 mentora iz osnovnih škola i 33 učenika i 31 mentora iz srednjih škola priznanjem za postignutu uspješnost u radu na državnim natjecanjima, a učenike i jednogodišnjom elektronskom ulaznicom, s kojom će moći besplatno ući u sve kulturne ustanove Grada Zagreba.

“Izrazito sam sretan što na mjestu gdje ugošćujemo najviše uzvanike, ali i one koji promiču naš grad, a to ste i vi, mogu uručiti ova priznanja pedeset i jednom biseru grada Zagreba. Zagreb i ja osobno smo ponosni na vas. Sva sredstva koje je Grad utrošio na potporu pri provedbi državnih i međunarodnih natjecanjima na kojima sudjeluju naši učenici, su ništa prema onome što smo dobili od vas zauzvrat. To su najbolje utrošeni novci, jer ulaganje u znanje nema alternativu. Mi smo jedna mala zemlja, i samo se znanjem možemo natjecati sa velikim zemljama, a pogotovo to govorim u svjetlu skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Usavršavajte se i dalje, te u budućnosti, ako i odete u inozemstvo, neka to bude privremeno – nemojte zaboraviti na ovaj grad i zemlju. Moja vrata i vrata gradskih ureda su vam uvijek otvorena i tako će biti i ubuduće”, rekao je gradonačelnik Bandić, podsjetivši na staru izreku – “Dajte mi znanje, dat ću vam imanje!”

U ime nagrađenih, gradonačelniku i prisutnima, zahvalio se Tin Puljić, učenik II. gimnazije i državni prvak u debati i engleskom jeziku, naglasivši kako je sretan što netko prepoznaje kako Zagreb i Hrvatska imaju mlade i nadarene ljude.

Inače, natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola organiziraju se od školske do državne razine i u njima sudjeluje preko 40000 zagrebačkih školaraca sa svojim mentorima. I ove, kao i svake godine do sada podijeljene su nagrade, zahvalnice, priznanja i diplome učenicima i njihovim mentorima za postignut uspjeh na ovogodišnjim županijskim natjecanjima.