Svečano otvorena cjelovito obnovljena Osnovna škola dr. Ivan Merz, bila je teško oštećena u potresu

Foto: Zagreb.hr

Na prvi dan nove nastavne godine, zagrebački gradonačelnik  Tomislav Tomašević i ravnatelj Osnovne škole dr. Ivan Merz Jurica Šperanda održali su konferenciju za medije povodom završetka radova na cjelovitoj obnovi škole stradale u zagrebačkom potresu, objavio je Grad Zagreb
 
“Osnovna škola dr. Ivan Merz jedna je od najteže oštećenih škola u potresu koji je  prije dvije i pol godine pogodio grad Zagreb i uz Osnovnu školu Miroslava Krleže, koju smo otvorili početkom godine, jedina je na kojoj je završena cjelovita obnova. Drago mi je da su se učenici vratili u svoju matičnu školu i da više neće morati pohađati nastavu u drugim školama”, rekao je Tomašević.  
 
“U školu za koju možemo reći da je gotovo nova, jedna od najmodernije uređenih škola u Hrvatskoj te koja je ojačana i može izdržati jači potres od onoga koji nas je zadesio, uloženo je 60 milijuna kuna. Od ukupnog iznosa polovicu sredstava ćemo povući iz Fonda solidarnosti, dio je već isplaćen i vraćen Gradu, a drugu polovicu nadam se da ćemo dobiti iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost”, rekao je gradonačelnik.  
 
“Zahvaljujem svima koji su sudjelovali na bilo koji način u cjelovitoj obnovi, kao i školi i roditeljima i učenicima na strpljenju”, dodao je gradonačelnik Tomašević, te poželio svim učenicima sretan prvi dan škole, dobar uspjeh u nastavnoj godini, da dobro i marljivo rade ali da uživaju u školskim danima koji su zasigurno najljepši u životu.  
 
“Uz ovu školu danas s radom započinju i Područna škola Vugrovec, Učenički dom Ante Brune Bušića, područna škola Osnovne škole Savski gaj u Blatu, Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog te Hotelijesrsko – turistička škola, a do kraja godine planiramo otvoriti još tri škole”, istaknuo je Tomašević.  
 
“Nakon dvije i pol godine 380 učenika u 19 razrednih odjeljenja vratilo se u našu obnovljenu školu i ovim putem zahvaljujem svima koji su sudjelovali u obnovi, Gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom, zamjeniku gradonačelnika Luki Korlaetu, Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade, školskom odboru i vijeću roditelja na strpljenju kao i svim izvođačima radova”, istaknuo je ravnatelj Šperanda. 

“Škola je izgrađena 1901. godine i mogu reći da je i u to vrijeme bila moderna, a sada nakon 120 godina obnovljena je i zadržala je zasigurno svoj šarm”, dodao je Šperanda.