Svečanim uručenjem nagrada završio je ZGHACK, najveći hackaton za učenike zagrebačkih osnovnih škola

Foto: Zagrebački holding

Svečanim uručenjem brojnih nagrada na pontonskoj pozornici na Bundeku danas u poslijepodnevnim satima završio je „Demo day“ – finale ZGHACK-a, najvećeg hackatona za učenike osnovnih škola Grada Zagreba, objavio je Zagrebački holding.

Treću nagradu – džepni router uz besplatno korištenja interneta u trajanju godine dana, sponzora Iskon Internet, osvojili su timovi Minecraft industries iz OŠ Medvedgrad i tim GuČi iz OŠ Pavleka Miškine.

Drugu nagradu – vaučere u vrijednosti od 2.500 kuna za Žuti klik, sponzora Hrvatske pošte, osvojili su timovi Zeleni Block iz OŠ Šestine u mlađoj dobnoj skupini te Odra Team iz OŠ Odra u starijoj dobnoj skupini.

Prvu nagrada – prijenosna računala za svakog člana tima i električni romobil za mentorice, sponzora KING ICT, osvojili su Eko graditelji iz OŠ Kralja Tomislava u mlađoj dobnoj skupini i Eko suncokreti iz OŠ Medvedgrad u starijoj dobnoj skupini.

Eko suncokreti s najviše osvojenih bodova stručnog žirija ujedno su osvojili i glavnu nagradu za svoju školu – uređenje kompletnog okoliša sponzora Croatia Osiguranja.

Timu Zemljoljupci kojeg čini 3. A razred OŠ A.B. Šimić Zagreb uručena je i posebna nagrada Atlantic grupe i Zagrebačkog holdinga za dramsko scensku igru „Zemlja te zove“.

O dobitnicima za možda i najuzbudljiviju nagradu – odlazaka u Savudriju od 10. do 12. lipnja 2022. na VII. Međunarodnu dječju ronilačku eko patrolu, za tri tima odlučivali su glasovi publike.

Nagradu su osvojili Eko graditelji koji su dobili 1.218 glasova, GuČI s 979 glasova i Eko vitezi koji su dobili 869 glasova.

Zahvaljujemo svim timovima na sudjelovanju i čestitamo dobitnicima, poručuju iz Zagrebačkog holdinga.