Sve je spremno za sutrašnji spektakl: “Opatija je grad festivala i jedino prirodno okruženje za Doru”

Foto: Renato Branđolica / HRT

Povodom izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije “Dora 2023.”, u opatijskom hotelu Milenij održana je konferencija za novinare na kojoj je zaključeno da je sve spremno za sutrašnji glazbeni spektakl.

Ravnateljica programa HRT-a Marija Nemčić istaknula je da je lijepo biti u Opatiji i lijepo je što je Dora ponovno tu.”Nadam se da će ove godine Dora biti drugačija, jer imamo sjajne izvođače. Što se tiče HRT-a produkcijski i tehnički smo na nivou”, izjavila je Marija Nemčić.

Dobrodošlicu u Opatiju poželio je svima gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin koji se složio s Marijom Nemčić da vjeruje u najbolju Doru dosad. “Dugo nije bio toliko veliki pritisak na ulaznice u dvoranu”, dodao je.

Voditelj projekta i urednik Dore Tomislav Štengl rekao je da u Opatiji sve odlično funkcionira što se tiče HRT-a.” Vjerujem da ćemo sutra pokazati spektakl”.

“Opatija je grad festivala i jedino prirodno okruženje za Doru. Imamo čak sedam izvođača iz našeg kraja pa vjerujem da nam nećete zamjeriti što navijamo za njih, a i dio voditeljskog tima je odavde, Marko i Mario no i Mirka volimo jer on jako voli našu Učku i Opatiju” – izjavila je direktorica TZ grada Opatije Suzi Petričić.

Tanja Janjatović iz Amadria parka Opatija pokazala je čokoladnu statuu Dore koju su i ove godine tradicionalno izradili ususret Dori 2023.

Na konferenciji su bili i voditeljski trojac Mirko Fodor, Mario Lipovšek Battifiaca i Marko Tolja. Dobro raspoloženi rekli su kako se nadaju da će ove godine biti neformalniji, ali samo zato što Marko i Mario ne mogu zamaptiti niti dvije riječi.

Tony Cetinski nastupit će u show programu Dore i obećao je da će svojim sutrašnjim nastupom ispuniti svoja i očekivanja publike.

Od izvođača na konferenciji su bili Damir Kedžo i Let 3.