Stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju analizala Tomaševićeva: “Vidite da mu se gadi to što radi”

Foto: Screenshot Facebook

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u nekim situacijama podsjeća na prethodnika, pokojnog Milana Bandića, objavila je televizija N1. Primjerice, kad je s radnicima Čistoće na terenu ili kad pomaže u čišćenju grada nakon oluje…

Dok ga neki zbog toga kritiziraju, neki izjednačavaju s Bandićem, a neki hvale, bilo je zanimljivo čuti što o svemu misli stručnjakinja za komunikaciju dr. sc. Ljiljana Buhač.

Naime, pristupila je njegovim potezima iz stručnog kuta, objašnjenjima što točno poručuje zagrebački gradonačelnik kroz neverbalnu komunikaciju, često ili uvijek iskreniju od one verbalne. Ponajprije jer je nesvjesna i nekontrolirana.

“To je čisti populizam, vidite da mu se gadi to što radi dok odnosi smeće sa smetlarima. Stoji uz kontejner i jedva čeka da to prođe, vidljiv je znak nelagode”, kazala je Buhač pa se osvrnula na još jedan slični primjer:

“Imate populističku fotografiju i nakon oluje u Zagrebu, gdje je skupljao grančice. Ne grane, grančice. Sve to izvedeno je da bi ga se fotografiralo.”

Na teren je došao i tijekom poplava, ali u zanimljivom “outfitu”.

“Tijekom poplava je došao na blatnjavi nasip u odijelu i s kišobranom. Uredniji nego istu večer u HNK. Netko mu govori da to radi i taj netko ga krivo usmjerava. To je populizam.”

Ipak, Tomašević često ističe da ne želi da ga se fotografira dok radi takve stvari.

“Kad kaže da ga se ne slika dok radi, poziv je da ga se slika, kao kad netko kaže ‘Žao mi je što ti ovo moram reći’. Ako ti je žao, zašto to govoriš? Morate čitati između redaka. Kod Bandića je u početku to bilo simpatično, kasnije neukusno, ovdje je otpočetka neukusno”, rekla je dr. sc. Ljiljana Buhač, prenosi objavila je televizija N1