STANARI U PANICI: Napukao zid zgrade na Trešnjevci, sve službe izašle na teren

STANARI U PANICI: Napukao zid zgrade na Trešnjevci, sve službe izašle na teren
Foto: UHS

Policijskoj upravi Zagrebačkoj oko 20.30 sati stigla je dojava stanara stambene zgrade na adresi Kranjčevićeva ulica 36 u Zagrebu da je došlo do napuhnuća vanjske fasade na njihovom objektu.

Dolaskom na teren, djelatnici PUZ-a procijenili su da postoji opasnost od urušavanja i zbog toga je zatvoren dio Kranjčevićeve ulice od rotora na križanju s Adžijinom ulicom prema istoku te se pristupilo podupiranju fasade od strane djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Na izvid je pozvan i statičar Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji je utvrdio kako za sad ne postoji točka oštećenja na fasadi koja bi mogla biti opasna pa će slijedeće izvješće s uputama za daljnje postupanje biti sutra priopćeno od strane građevinske inspekcije koju danas nismo uspjeli kontaktirati.

Na terenu su izašli djelatnici PU zagrebačke, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Prema dostupnim informacijama, vatrogasci će na dežurati cijelu noć.