Srušio se zrakoplov u blizini Zagreba, jedna osoba poginula. Doznaje se što je uzrok nesreće!

Foto: HGSS

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je danas, 25. svibnja 2024. u 15:47 sati dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 182 na području Stupnika.

Županijski centar 112 Zagreb je o padu odmah obavijestio žurne službe, a na teren su upućeni pripadnici Državne intervencijske postrojba civilne zaštite Zagreb, policija, hitna medicinska pomoć, HGSS te vatrogasci, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

Na letu je bilo registrirano 5 putnika. Zrakoplov je pronađen, jedna osoba je smrtno stradala, a četiri osobe su ozlijeđene.

Prema trenutnim informacijama, osobe koje su ozlijeđene su zbrinute i nisu životno ugrožene.

Uzrok nesreće je navodno kvaru na motoru.

Ekipa HGSS Stanica Samobor stigla je na teren u 17:18 sati. Na lokaciji su bili prisutni policija, vatrogasci DVD-a Stupnik i djelatnici hitne pomoći. Zrakoplov je pronađen na lokaciji Stupnički Obrež, ulica Micani u šumi, objavio je HGSS.

HGSS je zajedno s djelatnicima hitne medicinske pomoći sudjelovao u trijaži ozlijeđenih, pružanju prve pomoći i pripremi unesrećenih za transport. Na lokaciji su pronađene četiri ozlijeđene osobe i jedna smrtno stradala osoba. Zajedničkim snagama svih službi, unesrećeni su transportirani do vozila hitne medicinske službe. Na intervenciji su još sudjelovali helikopter HMS-a i helikopter MUP-a.

“Zajedničkim radom službi omogućeno je brzo pružanje pomoći unesrećenima i njihov brzi transport do najbližih medicinskih ustanova.
HGSS izražava sućut obitelji poginulog. Ovaj događaj podsjetnik je na važnost koordiniranog djelovanja svih službi u kriznim situacijama. Ovakvi scenariji redovito se uvježbavaju kako bi HGSS, kao i ostale žurne službe, bili spremni za ovakve i slične intervencije”, ističe se u objavi HGSS-a.

Na mjesto nesreće stigao je i premijer Plenković u pratnji ministara te dao izjavu.