SNJEŽNA KRALJICA: Tehnička inspekcija utrka FIS Svjetskog kupa obišla Sljeme

SNJEŽNA KRALJICA: Tehnička inspekcija utrka FIS Svjetskog kupa obišla Sljeme
Foto: Zagreb.hr

Tehnička inspekcija utrka FIS Svjetskog kupa boravila je na Sljemenu kako bi provjerila stanje na stazi na kojoj će se 5. i 6. siječnja 2019. godine održati sada već tradicionalne skijaške utrke.

Tim povodom u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu, održana je konferencija za novinare na kojoj su, uz glavnog direktora FIS Svjetskog kupa za muškarce Markusa Waldnera i koordinatora FIS Svjetskog kupa za muškarce Emmanuela Coudera, sudjelovali i gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik organizacijskog odbora utrka Miho Glavić, direktor organizacijskih utrka Vedran Pavlek, direktor natjecanja Reno Fleiss, voditelj skijališta Sljeme Igor Žiljak te HRT-ov režiser prijenosa utrka Ranko Varlaj.

Vedran Pavlek, direktor organizacijskih utrka istaknuo je da je održana klasična tehnička inspekcija FIS-a koju prolaze svi organizatori svjetskih kupova, a radi se o najsitnijim detaljima koji se mogu još malo poboljšati kako bi utrke na Crvenom spustu bile još bolje i kvalitetnije.

“Nakon naših loših iskustava iz 2013. i 2014. godine kada smo morali otkazati utrke zbog loših vremenskih uvjeta, zahvaljujući Gradu Zagrebu, gradonačelniku Milanu Bandiću te uz podršku FIS-a investiralo se u novu tehnologiju zasnježivanja koja je omogućila da se utrke sigurno održe. Tako je sezona trajala duže, punih 100 dana, i počela je ranije. Skijaški savez investira i dalje puno u rad mladih, imamo odličnu mušku slalomsku generaciju, četiri slalomaša koji mogu nastupati u svjetskom kupu i u narednih nekoliko sezona očekujemo puno od njih”, nadodao je Pavlek. 

!Sljedeće godine utrke se održavaju vikendom, što omogućuje veću posjećenost te gledanost pred malim ekranima, a znamo da one imaju veliku važnost kako za turističku promociju i promociju grada Zagreba tako i za cijelu Hrvatsku”, rekao je Pavlek. 

“Zadnjih godina dosta smo infrastrukturalno ojačali sa organizacijom dovoda vode i sa dvije mašine za proizvodnju umjetnoga snijega što nam garantira sigurnu utrku svake godine”, rekao je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik organizacijskog odbora utrka Miho Glavić, te dodao da je Inspekcija zadovoljna jer imamo konstante pomake prema naprijed.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da očekuje da će utrke proći u najboljem redu kao i prethodnih godina te duplo veću posjećenost Sljemenu budući da se utrke održavaju vikendom. I ove godine slika Snježne kraljice prenosit će u više od 50 zemalja svijeta te ćemo još jednom pokazati da smo odlični domaćini.