Snažno nevrijeme pogodilo Čazmu, vjetar nosio krovove, rušio drveće, prevrtao kamione… [FOTO]

Foto: MUP

Županijski centar 112 Bjelovar danas, 15. rujna u popodnevnim satima zaprimio je više dojava građana o nevremenu praćenim jakim vjetrom i kišom na području Čazme.

Na teren su upućene žurne službe, a djelatnici Službe civilne zaštite Bjelovar u suradnji s predstavnicima stožera civilne zaštite i županijskim vatrogasnim zapovjednikom obilaze pogođena područja radi inicijalne procjene štete i organiziranja potrebnih aktivnosti na otklanjanju posljedica nevremena.

Foto: MUP

Velika materijalna šteta nastala je na krovovima obiteljskih kuća, poslovnih objekata, vozilima te osnovnoj školi u Čazmi. Zbog oštećenja dalekovoda došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom.

Nevrijeme praćeno vjetrom, tučom te kišom zahvatilo je i područje Grubišnog Polja, gdje je uzrokovalo materijalnu štetu na objektima i vozilima.

Foto: MUP

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak rekao je za HTV-ove Vijesti u 17 sati da nema podatke o ozlijeđenim osobama, ali da je materijalna šteta stvarno velika.

“Može se u milijunima pisati”, dodao je.

“Što reći, katastrofa. Ovo se nije dogodilo, to ne pamte najstariji stanovnici ovoga kraja, da nevrijeme u svega pet-šest minuta napravi ovo veliko zlo”, rekao je Perak.

Dodao je da je puno obiteljskih kuća ostalo je kompletno bez krovova – ne samo da je skinut crijep, već je otišla i kompletna građa.

“Najveći problem je sa strujom. Kako stvari stoje, struje ne bude možda i dva dana. Dio će stručnjaci iz Elektre spojiti, 10 kilovoltni dalekovod, ali onaj veliki od 35 kilovolti – sve je porušeno. Bit će jako puno posla, a da ne govorim da je niskonaponska mreža katastrofa”, rekao je Pirak.