Sljedećeg tjedna u Zagrebu se održava VinMarKon, prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu

Sljedećeg tjedna u Zagrebu se održava VinMarKon, prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu
Foto: Julio Frangen

VinMarKon, prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu, održat će se u utorak, 30. lipnja, u zagrebačkom hotelu International s početkom u 11 sati.

Konferencija je primarno namijenjena vinarima, vinskim profesionalcima, distributerima vina, predstavnicima HoReCa sektora kao i ljubiteljima vina koje zanima navedena tematika, rečeno je na konferenciji za novinare.

Tema konferencije je “Strateško planiranje u vinskom marketingu”, a uvodna diskusija pod naslovom “Strategija vinskog marketinga u Hrvatskoj” ugostit će predstavnike relevantnih institucija i nezavisne marketinške stručnjake.

Među njima su i doc. dr. sc. Krunoslav Karalić, pomoćnik ministra poljoprivrede za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište, prof. dr. sc. Dragan Kovačević, podpredsjednik HGK, Josip Kraljičković, pročelnik upravnog Odjela za poljoprivredu Zagrebačke županije, dr. sc. Žarko Stilin, prodekan za poslovnu suradnju na Visokoj poslovnoj školi PAR u Rijeci te predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Panelisti će sa svog aspekta, pokušati dati uvid u postojeću strategiju vinskog marketinga u Hrvatskoj te ideje, dosad postignute rezultate, kao i smjernice za unaprjeđenje brendiranja Hrvatske kao vinske zemlje.

Nakon panel-diskusije na rasporedu su interaktivna predavanja, zamišljena kao otvorene teme s predviđenim prostorom za pitanja i diskusiju. Vrlo aktualnu temu “Vinsko tržište prije i poslije korone” prezentirat će nam predavači Žarko Stilin i Nenad Trifunović. O važnosti udruživanja vinara i zajedničkom tržišnom nastupu sa praktičnog i pravnog aspekta govorit će Nikola Benvenuti, Janko Kezele i Ivan Ćuk.

Temeljne smjernice izrade kvalitetnog poslovnog i marketinškog plana prezentirat će predstavnice diWine Consultinga, Renata Lončarić i Tena Popović, a o stvaranju dodane vrijednosti na primjeru vina iz mora govorit će Karmela Tancabel i Marko Dušević.

Prisutnima će se kroz kratke prezentacije obratiti i partneri projekta – diWine Consulting, specijalizirana za savjetovanje u vinskom marketingu, turistički medij Place2Go i Visoka poslovna škola PAR iz Rijeke. Tvrtka – partner: MB frigo Grupa ukratko će predstaviti važnost rashladne opreme u raznim granama industrije, pa tako i u vinarstvu. Sudionike konferencije očekuje i nagradna tombola sa vrijednim nagradama.

Za uživanje u vinu na konferenciji, kao i za nagrade predavačima i panelistima pobrinule su se vinarije Dingač-Skaramuča, Zdjelarević Wine Selection, Vuglec breg, Vina Geržinić i Terra Madre.

Glavni organizator konferencije je Udruga Vinoljupci, u suradnji s partnerima–tvrtkama diWine i Zlatne riječi.Događanje možete pratiti i na društvenim mrežama https://www.facebook.com/events/181345649773224. (M.Petković)