Predstavljen projekt “Slikom do smisla” koji će online educirati osobe od 18 do 25 godina

Foto: Unimedia

Na konferenciji za medije održanoj u Kulturnom centru Dubrava, partneru projekta, članovi tima danas su predstavili projekt “Slikom do smisla”, njegov značaj i važnost za edukaciju mladih ljudi i osposobljavanje za nove zahtjeve na tržištu rada.

“Slikom do smisla” sufinanciran je 100 % sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014.-2020. a provodi ga udruga Unimedia od veljače 2021., u trajanju od 12 mjeseci.

Projekt se provodi temeljem potpisanog ugovora sa Ministarstvom kulture i medija RH i uz partnestvo Narodnog svučilišta Dubrava. Budući korisnici mogu pronaći više informacija na Lending pageu, a uskoro i na stranici projekta https://slikomdosmisla.eu.

Voditeljica projekta gospođa Mihaljević govorila je označaju projekta kroz prizmu cjeloživotnog obrazovanja i pripreme mladih za nove zahtjeve tržišta rada a voditeljica online programa, gospođa Jasmina Mihoč osvrnula se na nove tehnologije, važnost vizualne komunikacije u za sve vrste poslova te osobit na važnost upotrebe alata za kreiranje digitalnog sadržaja.

O tome će se tijekom radionica voditi računa kako bi se što više mladih preusmjerilo da iz korisnika postanu i kreatori sadržaja i na taj način unaprijede svoje kompetencije.

O komunikaciji kao procesu bitnom za sve segmente života iz pozicije dugogodišnjeg novinara i urednika, govorio je moderator Boris Homovec, koji je ujedno i asistent voditeljice radionica.

Predsjednik udruge Unimedia pozvao je mlade da se prijave i sudjeluju u projektu „Slikom do smisla“ te naglasio da će svi prijavljeni moći sudjelovati u projektu bez obzira na planirani broj od 75 sudionika.