Slavonski dukati predstavljaju novi album “Slavonijo, tebi pjevam”

Foto: Croatia Records

Pod dirigentskom palicom legendarnog primaša Ivice Gruje Iće, novi ekskluzivci Croatia Records, Slavonski dukati predstavljaju novi album “Slavonijo, tebi pjevam”. Na izdanju se nalazi trinaest pjesama posvećenih slavonskom kraju.

Glazbu za dvanaest pjesama potpisuje Ivica Grujo Ićo dok su tekstove, osim njega, pisali Marija Pavković Snaša i Zlatko Vuković Čobi. Pjesma br. 12, “Baranjsko vino” je tradicionala i nju je sa Slavonskim dukatima, nekada davno, snimio Krunoslav Kićo Slabinac, ali do sada nije bila nigdje objavljena. Tako je bilo i sa trinaestom pjesmom “Šokac” koju su s Kićom snimili još prije desetak godina.

Slavonski dukati su tamburaški sastav u kojem svih pet članova pjeva. Tako je osim vrhunskog muziciranja, ovo band s pet lead vokala stoga se i na albumu redom izmjenjuju pjevači. Sve to čini ovo izdanje iznimno dinamičnim i zanimljivim.

Velika promocija albuma “Slavonijo, tebi pjevam” održat će se 3. rujna u sklopu ovogodišnjeg požeškog festivala “Zlatne žice Slavonije” na kojem će Slavonski dukati nastupiti s pjesmom “Kapa”. Svaka njihova pjesma, pa tako i “Kapa” odiše Slavonijom i Šokadijom.

“Tvoja kapa vjekovima
bila ponos dedovima,
sad je naši mladi nose
i svuda se š njom ponose,
Slavonijo rodni kraju moj”

Slavonski dukati će do rujna predstaviti i dva videospota za pjesme s ovog albuma te će i to biti dio promocije u Požegi. Okružen mladom ekipom i u punoj stvaralačkoj snazi Ivica Grujo Ićo najavljuje vrlo burnu jesen ispunjenu koncertima i svirkama diljem Hrvatske i dijaspore za koju Slavonski dukati vrlo često sviraju.

Album “Slavonijo, tebi pjevam” u prodaji je po cijeni od 12 eura na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na webshopu.