Škola dobila na dar predmete koje je policija oduzela uzgajivaču marihuane!

Foto: PU brodsko-posavska

Policija je Srednjoj školi “Matija Antun Reljković” i Slavonskom Brodu darovala veći broj predmeta koje će učenici moći koristiti kroz nastavu u edukacijske svrhe.

Nakon što su policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske dovršili postupanje nad osumnjičenikom zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, pri čemu su mu, osim droge, oduzeli drogu i razne uređaje, daljnji postupak nastavljen je u Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, koji je naložio uništenje droge što je i učinjeno, objavila je PU brodsko-posavska.

Budući da se na popisu za uništenje nalazili i električni uređaji i oprema, koji se mogu nabaviti u redovitoj prodaji: LED lampe, ventilatori, žarulje, mjerači vlage i temperature i drugi uređaji, te se također mogu koristiti i u brojne legalne svrhe, Služba kriminalističke policije policijske uprave, predložila je Općinskom sudu da se navedeni uređaji doniraju Srednjoj školi “Matija Antun Reljković”.

Općinski sud je temeljem prijedloga Službe kriminalističke policije donio rješenje, kojim se 12 LED lampi, 4 žarulje, 5 ventilatora, ovlaživač zraka, grijalica, PVC račva s ugrađenim filterom zraka i digitalni mjerač temperature i vlage, doniraju Srednjoj školi „Matija Antun Reljkovića“ u Slavonskom Brodu, a za predaju predmeta je ovlastio Policijsku upravu brodsko-posavsku.

Voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske Dražen Puljko, predao je navedene uređaje i opremu ravnateljici škole Mariji Tomić. Radi se o funkcionalnim predmetima i opremi, koji se mogu legalno koristiti i ulaze u područje redovne i dopuštene djelatnosti srednje škole, a koje će učenici moći koristiti kroz nastavu u edukacijske svrhe, te u sklopu praktičnih aktivnosti u njihovim staklenicima i plastenicima.