SKIJANJE NA SLJEMENU: Nova sezona otvara se besplatnim noćnim skijanjem za sve

Sljeme - noćno skijanje
Foto: Zagreb.hr

Nova sezona skijanja na Sljemenu otvara se besplatnim noćnim skijanjem za sve!

Kako je rečeno na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, skijaška sezona počinje u utorak, 20. prosinca, a svi zainteresirani mogu doći na besplatno skijanje na Crvenom spustu, i to od 19 do 22 sata.

Već ranije je objavljenio da je Crveni spust već spreman za održavanje ovosezonskog izdanja utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy”, a to je danas ponovo potvrdio rukovoditelj skijališta Sljeme Igor Žiljak.

Topovi su na sljemenskom Crvenom spustu proizveli dovoljna količina snijega za pripremu skijaške staze. Na Crvenom spustu napravljeno je 60 do 70 centimetara snijega, rekao je Žiljak, ističući da će staza biti 100 posto spremna za održavanje “Snježne kraljice” 3., odnosno 5. siječnja.

Zagreb će ove godine ponovno dočekati najbolje slalomašice i slalomaše svijeta, koji će utrke na Crvenom spustu voziti pred gledateljima koje često opisuju kao najbolje navijače Svjetskog skijaškog kupa koji glasno bodre sve koji jure prema cilju.

Ženska utrka, koja se održava u utorak 3. siječnja, počinje s prvom vožnjom u 13 sati, dok je start druge vožnje u 16.15 sati.

Dva dana kasnije, u četvrtak 5. siječnja, skijaši će na stazu u njihovom već tradicionalnom noćnom terminu s početkom prve vožnje u 14.45, te druge u 18 sati.