SKANDAL: Srušili Paromlin da bi sagradili parkiralište za 130 vozila

Na mjestu nedavno srušenih zidova i dimnjaka zaštićenog Paromlina Grad je započeo uređivanje parkirališta za 130 automobila.

paromlin_gradnja_parkirališta
Iako su iz Ministarstva kulture kazali da prema njihovim informacijama Grad parkiralište ne širi već se samo raščišćava u onim gabaritima u kojima je bilo i prije urušavanja, iz Grada su potvrdili suprotno, piše Večernji lis.

– Prostor je raščišćen, a na tom dijelu privremeno ćemo, dok se ne donese rješenje o načinu sanacije Paromlina ondje urediti parkiralište za oko 130 vozila jer nema razloga da prostor stoji neiskorišten – kazao je za Večernji lis Alan Ordulj iz Ureda za izgradnju.

Tako će parkiralište na kojem se dnevna karta naplaćuje 10, a noćna 5 kuna povećati svoj kapacitet s oko 500 na oko 630 mjesta.

Glede pojašnjenja da se na mjestu porušenih dijelova Paromlina gradi privremeno parkiralište, treba podsjetiti da je i postojeće parkiralište pored Paromlina izgrađeno kao – privremeno.

Pada su radovi izvođeni, a bilo je to prije nepune tri godine, početkom kolovoza 2011., na web stranici grada Zagreb.hr objavljenj je da: “Na “prostoru povijesne cjeline industrijskog kompleksa Paromlin ovih se dana uređuje privremeno parkiralište za 600 automobila, a radovi vrijedni 800 tisuća obuhvaćaju i oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu i kvalitetnu hortikulturu.”