SJAJNE VIJESTI IZ AMERIKE: Maloj Mili uspješno su presadili koštanu srž, leukemija se povukla!

Mila Rončević
Foto: Facebook / Marin Rončević

Malena Mila Rončević, koja je od travnja na liječenju u SAD-u od rijetkog oblika leukemije, prošla je važan medicinski zahvat i dobro se oporavlja.

Uspješno joj je transplatirana koštana srž, a leukemija se povukla, otkrio je Marin Rončević, otac malene Mile za čije su liječenje novac u velikoj humanitarnoj akciji prikupili dobri ljudi iz Hrvatske i inozemstva.

“Mila je trenutno dobro. Prošla je transplantaciju koštane srži od donora 1.11.2019. i zasad je sve više nego u redu. Nije se radilo o operaciji kao takvoj, nego o transplantaciji koštane srži nakon postizanja i održavanja remisije u trajanju od šest mjeseci. Transplantacija nije operacija nego kompleksan postupak koji uključuje pripremu tzv. kondicioniranje, odnosno postizanje uvjeta za primanje matičnih stanica donora i potom postupak oporavka i začetak stvaranja novih vlastitih obrambenih stanica, a prilikom kojeg se mora boraviti u potpunoj izolaciji jer ne postoji nikakav imunitet. Da bi se došlo do transplantacije, bolest se mora povući, što su oni postigli kroz mjesec dana nakon dolaska i održavali gotovo pola godine”, rekao je Marin Rončević u razgovoru za 24 sata.

Također je rekao da je Mila “u tri tjedna je otpuštena iz bolnice i na čuđenje i nevjericu svih liječnika sada trči, diže utege, jede i pije sama i radi sve što se ovdje smatra nemogućim u ranom poslijetransplantacijskom periodu”.