Show “Zvijezde pjevaju” odgađa se do jeseni, zbog koronavirusa HRT uvodi i neke druge promjene

Show "Zvijezde pjevaju" odgađa se do jeseni, zbog koronavirusa HRT uvodi i neke druge promjene
Foto: Screenshot HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) se prilagođava razvoju situacije s koronavirusom u Hrvatskoj, pa će sukladno tome doći i do prilagođavanja radijskog i televizijskog programa HRT-a.

Neki projekti, poput show programa “Zvijezde pjevaju” se odgađaju do jeseni (a umjesto njega će se emitirati reprize publici omiljene A-strane), dok će se informativni program – zbog pravodobnog i objektivnog informiranja javnosti – još pojačati.

“U sklopu toga, a u skladu sa zadaćom i ulogom HRT-a kao javnog servisa, danas je već vrlo uspješno startala “Škola na Trećem”, koju HRT realizira u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH, kao i nova večernja emisija “Studio 4 Covid-19″ na Četvrtom programu HTV-a. Valja napomenuti da HRT od prvoga dana na svom Četrtom programu dvaput dnevno izravno prenosi konferencije za novinare Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite, kao i sve najnovije vijesti na svaki puni sat, čime je HTV-4 postao svojevrsni referentni informativni pool za sve hrvatske građane”, naglasio je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Slijedom toga idućih će dana doći i do manjih promjena i modifikacija u programu Hrvatske radiotelevizije, o čemu će HRT i dalje pravovremeno i dnevno obavještavati javnost.