SEDMORICA VELIČANSTVENIH: Konačno u kina stiže film za prave muškarčine!

Sedmorica velicanstvenih

Antoine Fuqua širokoj publici već je dobro poznato ime. Njegovi filmovi poput “Kralja Arthura”, “Shootera” i “Zakona ulice” uvijek su rado gledani u kinima, a posebno se istaknuo režijom kritičarski hvaljenih akcijskih filmova “Dan obuke” i “Pravednik”.

U oba ta filma glavnu je ulogu ostvario Denzel Washington, koji je upravo za ulogu korumpiranog policajca u “Danu obuke” osvojio svog drugog Oscara u karijeri. Ove jeseni Fuqua i Washington ponovno udružuju snage u nečem potpuno drugačijem – akcijskom spektaklu “Sedmorica veličanstvenih” čiji prvi trailer vam upravo predstavljamo.

Denzelu Washingtonu pridružit će se glumačke zvijezde Chris Pratt (“Jurski svijet”) i Ethan Hawke (“Odrastanje”), a sedmoricu veličanstvenih likova zaokružit će Vincent D’Onofrio, Byung-Hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo i Martin Sensmeier.

Radnja filma “Sedmorica veličanstvenih” vrti se oko gradića Rose Creeka koji se nalazi pod smrtonosnom kontrolom industrijalista Bartholomewa Boguea (Peter Sarsgaard) pa očajni građani zatraže pomoć sedmorice odmetnika, lovaca na glave, kockara i unajmljenih revolveraša – Sama Chisolma (Washington), Josha Farradaya (Pratt), Goodnighta Robicheauxa (Hawke), Jacka Hornea (D’Onofrio), Billyja Rocka (Lee), Vasqueza (Garcia- Rulfo) i Reda Harvesta (Sensmeier). Dok pripremaju grad na krvavi obračun za koji znaju da će kad-tad uslijediti, sedmorica plaćenika na kraju se neće boriti isključivo za novac, već i za nešto puno vrijednije…

“Sedmorica veličanstvenih” remake je istoimenog western klasika iz 1960. godine redatelja Johna Sturgesa u kojem su glavne uloge, između ostalih, ostvarili Yul Brynner, Eli Wallach, Steve McQueen i Charles Bronson. Taj je, pak, film također remake japanskog remek-djela “Sedam samuraja”, redatelja Akira Kurosawe iz 1954. godine koji se danas redovito nalazi na svim respektabilnim listama najboljih i najutjecajnijih filmova svih vremena. Scenarij za film zajedničkim su snagama napisali John Lee Hancock (scenarist i redatelj hvaljene sportske drame “Priča o prvaku” za koji je Sandra Bullock osvojila Oscara) i Nic Pizzolatto (kreator i glavni scenarist trenutno jedne od najpopularnijih televizijskih serija “Pravi detektiv”) pa je logično očekivati film koji će, osim što će postati siguran box-office hit, biti i mamac za prave filmoljupce.

Akcijski spektakl “Sedmorica veličanstvenih” u domaća kina stiže nam ove jeseni.

Foto: Press/Blitz