SASTANAK IZASLANSTAVA u povodu održavanja manifestacije Dani Beča u Zagrebu

Beč - Zagreb
Foto: Zagreb

U povodu održavanja manifestacije Dani Beča u Zagrebu, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević primila je danas u zgradi Gradske uprave izaslanstvo iz Beča.

U Zagrebu će se, naime, od 28. do 30. studenoga, u organizaciji Grada Zagreba, Grada Beča i poduzeća Eurocomm-PR Zagreb održati Dani Beča.

Ta će manifestacija donijeti dašak bečkog adventa, ali i inovativne gradske projekte koji su zaslužni da je Beč ove godine, osmi put zaredom proglašen gradom s najvišom kvalitetom življenja na svijetu.

Otvorenje Dana Beča predviđeno je 28. studenoga u 19,00 sati na Trgu bana Jelačića glazbenim iznenađenjem, dok je središnji dio manifestacije dvodnevna konferencija na kojoj će stručnjaci oba grada raspravljati o inovativnim projektima na temu zaštite okoliša, integracije, mobilnosti i smart cityja.

Prvi dan konferencije raspravljat će se o temama: planiranje grada i smart city, energetska sanacija zgrada pod spomeničkom zaštitom, start-upovi, urban mobility te turizam u doba ekonomije dijeljenja. Drugog dana konferencije teme će biti: PR mjere u području zaštite okoliša i integracija izbjeglica. Ulaz na konferencije, koje se održavaju u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, je slobodan. (registracija za konferenciju i popratne radionice na https://danibeca.paideia-events.com).

Zadnjeg dana manifestacije održat će se i dodjela nagrada Red Carpet Award gdje će biti predstavljeni radovi mladih umjetnika koje je 2017. nagradilo Udruženje za promicanje mladih umjetnika iz Beča.