Sandra Švaljek: Prodaja Zagrebačkog velesajma nije u planu

Sandra Švaljek, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika, izjavila je da će se o prodaji Zagrepčanke razgovarati, a da prodaja Zagrebačkog velesajma nije u planu.

sandra_svaljek

Zbog zakonskih izmjena kojima Grad Zagreb ostaje bez milijunskih iznosa, Švaljek je u razgovoru za Soundset Plavi u subotu priznala da većina kapitalnih gradskih nekretnina ide na prodaju kako bi se pokrpale rupe u proračunu.

No istoga dana, nakon otvaranja manifestacije Advent u Zagrebu, novinarima je pojasnila da se ne planira prodaja Velesajma, a o prodaji Zagrepčanke će se, kaže, razgovarati.

Švaljek je za Soundset Plavi izjavila kako su u Gradu Zagrebu bili iznenađeni izmjenama Zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave i Zakona o porezu na dohodak čime su bitno smanjena sredstva za decentralizirane funkcije obrazovanja, socijalne skrbi, vatrogastva i zdravstva.

U zagrebačkom proračunu posljedično iduće godine očekuje oko 12 posto manje prihoda, a samo prihodi od poreza na dohodak mogli bi biti manji za oko 800 milijuna kuna.

Dio izgubljenih prihoda pokušat će se nadomjestiti prodajom, odnosno iznajmljivanjem gradske imovine, najavila je Švaljek.