RUKOMET: Europsko prvenstvo završeno za Ivana Martinovića

Foto: Screenshot

Nakon današnjeg detaljnog pregleda magnetskom rezonancijom i još jedne konzultacije s ortopedom u bolnici u Heidelbergu, poznata je težina ozljede hrvatskog reprezentativca, desnog vanjskog Ivana Martinovića.

Liječnik reprezentacije, prof. dr. sc. Krešimir Rotim je bio na pregledima s Martinovićem i konstatirao: “Ivan Martinović iščašio je desno rame, ali i ozljedio ligamente ramena. U dogovoru s klubom (Melsungen), a u najboljem interesu za zdravlje igrača, vrlo brzo ćemo dogovoriti sljedeće korake liječenja. Još je neizvjesno hoće li Ivanu Martinoviću biti potrebna operacija ili ne. U svakom slučaju, Europsko prvenstvo je za njega nažalost, završeno.“

“Nakon ozljede desnog ramena zadobivene na utakmici Hrvatske i Austrije, detaljni liječnički pregledi su pokazali da je naš desni vanjski Ivan Martinović iščašio rame i ozlijedio ligamente ramena. U dogovoru s klubom (Melsungen), a u najboljem interesu za zdravlje igrača, uskoro će biti poznati daljnji koraci liječenja. To je sport, to je život. Ozljede su sastavni dio u mozaiku zvanom rukomet. Jako nam je žao, ali smo svim srcima uz našeg Brudera i sigurni smo da će se vratiti još jači te da će nas povesti u nove pobjede, sa svojom čvrstom rukom, snagom, vjerom i osmijehom koji nikad ne skida s lica (pa ni u najtežim trenucima)! Marta, ti si naš, mi smo tvoji, uz tebe smo i zajedno idemo DO POBJEDE!”, objavio je Hrvatski rukometni savez na društvenim mrežama.

Izbornik Goran Perkovac prekinuo je nagađa o tome tko će zamijeniti ozlijeđenog Martinovića rekavši da neću zvati nikoga novoga. “Sto posto vjerujem momcima koji su ovdje i koji su pokazali karakter i kvalitetu i zaslužili su puno povjerenje”, rekao je Perkovac.