REPRIZA: Izvrsna kriminalistička serija “Mrtvozornica” od petka ponovo na HTV-u

REPRIZA: Izvrsna kriminalistička serija "Mrtvozornica" od petka ponovo na HTV-u
Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 20. svibnja na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 20:05 počinje s ponovnim prikazivanjem izvrsne kriminalističke serije “Mrtvozornica”.

Ovo je serija o policijskim istragama. Radnja se odvija u veličanstvenom britanskom priobalnom kraju.

Pratimo ambicioznu odvjetnicu koja se vratila živjeti i raditi u gradić iz kojeg je pobjegla kao tinejdžerica. Jane Kennedy je mrtvozornica koja istražuje iznenadne ili neobjašnjive smrtne slučajeve.

U svakoj je epizodi nakon otkrića mrtvog tijela čeka nov i intrigantan slučaj koji mora istražiti. Jane mora surađivati s bivšom ljubavi Daveyem Higginsom, koji je sada detektiv narednik.

U seriji se isprepleću misterij, potencijalna opasnost te toplina i veselost Janeinih odnosa s kolegama, obitelji i mjesnim stanovništvom. Jane je darovita i uporna u istjerivanju pravde za mrtve, no njezin privatni život malo je kaotičniji.

U prvoj epizodi Jane budi telefon. Clint joj javlja da je dječak Steve Kernan nađen mrtav podno svjetionika. Jane pritom otkriva da joj se kći Beth iskrala iz kuće i otišla na tulum na plaži. Na mjestu zločina Davey na temelju poruke Steveovoj mami May zaključuje da je riječ o samoubojstvu.

No u ured mrtvozornika dolazi uzrujana tinejdžerica koja kaže da se Steve nikad ne bi ubio. Jane razgovara s dječakovim roditeljima i ima osjećaj da joj majka nešto taji. U međuvremenu Davey otkriva da je Steveov najbolji prijatelj Matt Bethin novi dečko.

Jane se svim silama trudi sprijateljiti s Mattom i pritom istražuje Steveovu smrt i pokušava ući u trag tajnovitoj djevojci koja ju je posjetila. Svi se pitaju isto: je li Steve skočio ili ga je netko gurnuo?