Rekao, pa porekao ili kako je Bandić obmanuo Kotromanovića i Lovrića

Stvarno, ali stvarno je početkom godine izgledalo kao da će se konačno riješiti pitanje lokacije Vojnog muzeja – institucije koja postoji već 17 godina, ima more eksponata, ali je istovremeno beskućnik kojeg nitko ne želi primiti na spavanje.

bandic-kotromanovic-lovric
Sredinom siječnja ove godine je u zagrebačkoj gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić održao radni sastanak s ministrom obrane Antom Kotromanovićem i načelnikom GS OS RH Dragom Lovrićem, kako bi s njima ozbiljno porazgovarao o lokaciji za Vojni muzej i o središnjem spomeniku braniteljima, uređenju vojnog groblja, te parka i garaže na Krešimirovom trgu.

Nabacivalo se lokacijama i gradskim prostorima, Velesajam ili nešto bolje, nije bilo u pitanju, Grad ima sve što MORH-u i njegovom Muzeju treba. I svi su se sretno i zadovoljno vratili kućama.

Samo 10 dana kasnije, vojni se vrh u istom sastavu, zajedno s gradonačelnikom Bandićem, ukazao kod vrhovnog zapovjednika OS i predsjednika RH Ive Josipovića. Tema je gotovo ista – izgradnja Vojnog muzeja i Spomenika domovini, te uređenje Hrvatskog vojnog groblja na Mirogoju.

Sada se već zna – Bandić konkretno govori o 16,5 hektara na prostorima bivše tvornice Gredelj i nedalekog Paromlina. I opet su svi sretni i zadovoljni otišli kući.

Deset dana nakon toga, na Pantovčak je došla i delegacija samog Vojnog muzeja, gdje je ponovljeno sve što se proteklih tjedana moglo čuti o konačnom rješenju muzejskog beskućništva.

A onda je Bandić sve zaboravio, i vratio se problemima napaćenih građana…

Kompletan članak možete pročitati na Orbis.org