Prvim ovogodišnjim izdanjem “A strane” HTV obilježava jednu važnu godišnjicu

Prvim ovogodišnjim izdanje "A strane" HTV obilježava jednu važnu godišnjicu
Foto: Dario Njavro / HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu, 8. siječnja u 20:10 na svom Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) emitira novu, 2. epizodu nove, 4. sezone publici omiljene “A strane”.

U čast 65 godina duge povijesti Zabavnog programa HTV-a svoje prvo izdanje u 2022. godini “A strana” je posvetila odnosu glazbe i televizije.

Prve zabavne emisije Televizije Zagreb, zlatno doba festivala zabavne glazbe, nastupi na natjecanjima za pjesmu Eurovizije, prijenosi velikih koncerata, video spotovi koji su osamdesetih označili prekretnicu u industriji glazbe, glazbene emisije programa Z3 koje su formirale ukus tadašnjeg mladog gledateljstva, važna uloga glazbe u Domovinskom ratu, natjecanja glazbenih talenata bez kojih više nema televizijske zabave… To su samo neke odrednice ove emisije.

Gosti emisije su: čovjek koji nam je promijenio jedan dan u tjednu, legendarni urednik “Nedjeljnog popodneva” Saša Zalepugin, najnagrađivanija diva Splitskog festivala Tereza Kesovija, “željezna lady” Ksenija Urličić, “doktor” za Eurosong Aleksandar Kostadinov, voditeljski par “Hit depoa” Daniela Trbović i Hamed Bangoura, Davor Gobac i Psihomodo pop, prvi hrvatski bend koji je nastupio na MTV-iju, i Danijela Martinović koja nas je podsjetila na svoj uspješni nastup na Eurosongu.

Izborom gostiju “A strana” je željela glazbom i riječju odati počast svim ljudima koji su ovih 65 godina njegovali neupitnu ljubav između glazbe i televizije.