PRVA MEDALJA ZA HRVATSKU: Dora Dragičević osvojila broncu na Svjetskom veslačkom kupu [VIDEO]

Foto: Press

Za sjajan kraj drugog dana Svjetskog veslačkog kupa koji se održava na Jarunu ovog vikenda pobrinula se 27-ogodišnja Dora Dragičević koja je osvojila broncu nakon velike borbe u finalu.

Uz glasnu podršku domaćih navijača, Dragičević je prošla kroz cilj s vremenom 08:03.14. Dori je ovo je bio u prvi u nastup u jednom A finalu, a bronca najveći uspjeh karijere. Zlato je pripalo Čehinji Kristyni Neuhortovoj dok srebro ide u Nizozemsku s Toscom Kettler.

“Osvojila sam svoju prvu veliku medalju, treća sam tu na Svjetskom kupu u Zagrebu. Ovo mi je najveći uspjeh dosad. Bio je poseban zato što je bio tu doma, na domaćem terenu. Cijelo vrijeme sam čula podršku navijača. Za mene je ovo bio jedan poseban događaj i baš sam sretna”, rekla je Dora Dragičević.

BRAĆA LONČARIĆ PROLETJELA KROZ REPASAŽ

S rukom visoko u zraku braća Patrik i Anton Lončarić prošli su kroz cilj utrke repasaža u dvojcu bez kormilara. Jarunsku dionicu odradili su s vremenom 06:37.85 čime su za gotovo 10 sekundi bili brži od jučerašnjeg nastupa u kvalifikacijama. Uz braću Lončarić, sutrašnje finale izborila je i posada Austrije.

“Na ovo sve što smo danas pokazali možemo još dodati i finiš utrke. Analizirat ćemo video i popraviti još neke detalje za sutra. Bila je ovo jedna dobra trka koja nas je dovela do finala”, izjavio je Patrik Lončarić.

“Idemo u finale s očekivanjima da pokažemo najbolju trku. Puno nam je značio domaći teren posljednji put kada smo bili ovdje i došli do brončane medalje. Nadam se da će biti puni Jarun kao što je i zadnji put bio, da će biti puno ljudi, da će biti navijanje kroz cijelu stazu i mislim da će nas to još dodatno gurati”, dodao je njegov brat Anton.

Finale je na rasporedu sutra u 10:47.

JUČERAŠNJE DVIJE UTRKE UZELE DANAK

Najbolji hrvatski samac, Damir Martin, ostao je bez A finala nakon što je svoju polufinalnu skupinu završio na šestom mjestu s vremenom 07:43.96. Jučerašnje kvalifikacije, a potom i četvrtfinale bile su preveliki zalogaj Martinu koji se nakon ozljede vraća natjecanjima. Od ostalih hrvatskih samaca, Boris Cesarec zauzeo je 21. mjesto, 15. mjesto pripalo je Davidu Šainu dok će se Damir Martin za ukupan poredak boriti u sutrašnjem B finalu.

DAMIR MARTIN: „Od prvog zaveslaja kao da me netko držao pod vodom i nije dao da čamac isplovi. Niti ritma, niti brzine, niti dinamike zaveslaja, utrku sam izgubio već u prvih 300 metara. Jednostavno nije sjelo od početka, na zagrijavanju je već bilo teško. Sigurno me koštao umor od jučer, ali dobro. Znamo na čemu moramo raditi. Sutra ću probati ispraviti što mogu u B finalu kako bi dobili neki stvarni pokazatelj forme.“

B finale na rasporedu je sutra u 9:48.