Prosvjednici proveli noć na Trgu sv. Marka, građani donose slike svojih razrušenih stanova

Prosvjednici proveli noć na Trgu sv. Marka, građani donose slike svojih razrušenih stanova
Foto: Screenshot Facebook

U tijeku je prosvjed na Markovom trgu. Dvadesetak predstavnika stranaka Lijevog bloka Grada Zagreba – Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, ORaH, Radnička fronta i Za grad jučer je počelo prosvjed na Trgu svetoga Marka jer su nezadovoljni raspuštanjem Sabora prije nego što se donese Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa.

Raširili su transparent s porukom “Zagreb vam ovo neće zaboraviti!” i tvrde da će na Markovu trgu ostati do današnjeg ulaska zastupnika u Sabor.

Tomislav Tomašević izjavio je jutros za HRT da je noć protekla mirno. Očekuju potporu građana danas na Markovu trgu, iako, kako kaže – “javni prijevoz baš ne funkcionira”.

“Ako se danas izglasa danas raspuštanje Sabora uzet ćemo si za zadatak da mobiliziramo ljude u Zagrebu za izlazak na ove izbore kao nikad prije, glasaju po preferencijama, da kazne HDZ da nikad ni jednoj stranci, ni jednom premijeru ne padne na pamet stavljati svoje interese ispred ljudi koji su pogođeni elementarnom nepogodom i uzet ćemo si to kao osobnu misiju”, rekao je Tomašević.

“Građani nam donose fotografije svojih urušenih domova nakon potresa. Nije jasno tko će financirati obnovu i u kojem omjeru. GSKG i Ministarstvo graditeljstva svađaju se zbog toga. GSKG tvrdi da treba izglasati Zakon o obnovi Grada Zagreba, a Ministarstvo graditeljstva kaže da ne”, objašnjava Tomašević.

Dodaje da će na Markovu trgu ostati do odluke o raspuštanju Sabora, predviđa da će se to dogoditi oko 11 ili 12 sati, javlja HRT.