Pronađeni nestali dječaci, ali jedan od njih opet je nestao!

Foto: Nacionalna evidencije nestalih osoba

U nacionalnoj evidenciji nestalih osoba našla su se tri dječaka, nestala u razmaku od nekoliko dana. Aktiviran je sustav za potragu, tražila se pomoć, no potraga je ipak imala sretan kraj. Pronađeni su živi i zdravi.

Policija je raspisala potragu te se ispostavilo da su neki od njih odlučili produžiti zimske praznike i ne vratiti se u dom. Potraga je obustavljena. Dvojica 14-godišnjaka su s područja Zagreba, a treći iz Rijeke, objavio je Dnevnik.hr.

“Dobio sam informaciju da je jedan od tih dječaka naš štićenik koji se nije vratio u našu ustanovu nakon školskih praznika. Mi smo stupili u kontakt s centrom i stupili smo u kontakt s majkom. On bi danas trebao biti na putu prema ustanovi”, kazao je Božo Vrkljan, ravnatelj Centra za pružanje usluga doma socijalnog rada Dugave.

No, kako javlja Index, tijekom dana se ime jednog od trojice nestalih dječaka ponovo pojavilo na stranici Nestali.hr.

Policija je na stranici Nestali.hr objavila da je danas nestao 14-godišnji Ivan Šnajdar. Riječ je o jednom od trojice dječaka koji su nestali u posljednjih nekoliko dana. Policija je svu trojicu pronašla, no 14-godišnjak je danas opet nestao.

Udaljio se s adrese u Zagrebu, u naselju Brezovica, gdje ima boravište. Kao mjesto prebivališta navedena je Petrinja.

Više od tisuću djece godišnje pobjegne iz sustava socijalne skrbi, no veliki broj se vrati nakon nekoliko dana. Prošle godine, 22 djece počinilo je kazneno djelo dok su bila u bijegu.

“Najviše je djece, njih 1200, pobjeglo iz sustava, dok je 337 djece pobjeglo iz obiteljskog doma. Trenutno se u Republici Hrvatskoj traga za 39 djece”, kaže Tomislav Ramljak iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.