Prigodom 144. obljetnice Klinike za psihijatriju Vrapče otvoren obnovljeni Odjel psihogerijatrije

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i ravnateljica Klinike za psihijatriju Vrapče Petrana Brečić predstavili su obnovljenu zgradu Odjela psihogerijatrije te obilježili 144. obljetnicu djelovanja Klinike, objavio je Grad Zagreb.

“Jako sam sretan i ponosan što je projekt obnove zgrade Odjela psihogerijatrije napokon završio nakon što su prije godinu i 9 mjeseci ponovno započeli radovi koji su bili obustavljeni 2017.“, rekao je gradonačelnik Tomašević, zahvalivši se nadležnim gradskim uredima, projektantima i izvođačima radova te djelatnicima Klinike što su omogućili realizaciju ovog projekta. „Kao osnivač se nosimo sa sve većim izazovima skrbi o palijativnim pacijentima za koje već dugi niz godina nema dovoljno kapaciteta. Zato me posebno veseli da ovim projektom povećavamo kapacitete za skrb o našim najstarijim sugrađanima“, istaknuo je gradonačelnik.

Gradonačelnik Tomašević uputio je čestitke Klinici za psihijatriju Vrapče na svemu što su napravili u 144 godine te naglasio kako se radi o najstarijoj i najboljoj psihijatrijskog ustanovi u Hrvatskoj – simbolu psihijatrijske skrbi.

Ravnateljica Brečić je zahvalila Gradskoj upravi na potpunom financiranju ovog projekta i naporima da se završi do kraja te istaknula kako Grad ulaganjima u Kliniku promovira odnos prema samoj Klinici, ali i prema mentalnom zdravlju općenito. Dodala je kako se Odjel psihogerijatrije prostire na 3000 m2 s kapacitetom od 59 bolničkih pacijenata i 25 stolica dnevne bolnice.

U sklopu obilježavanja 144. obljetnice djelovanja, Klinici za psihijatriju Vrapče uručen je certifikat o međunarodnoj akreditaciji, čime postoje jedina međunarodno akreditirana psihijatrijska ustanova u Hrvatskoj.