UHIĆEN NA PODRUČJU SAMOBORA: Rumunj pokušao šestero migranata kombijem prevesti u Sloveniju

Ilustracija | Foto: Freepik

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim državljaninom Rumunjske zbog sumnje u počinjene kaznenog djela “protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma”.

“Sumnja se kako je osumnjičeni 38-godišnjak u neutvrđeno vrijeme na području grada Zagreba, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i iz koristoljublja, a prema prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, preuzeo i u kombi vozilu rumunjskih nacionalnih oznaka, kao putnike prevozio ukupno šest stranih državljana. Cilj osumnjičenom je bio navedene strane državljane prevesti teritorijem Republike Hrvatske do Republike Slovenije, te ih naposljetku i nezakonito prevesti u Republiku Sloveniju”, priopćila je PU zagrebačka.

Ipak u njegovom naumu su ga spriječili policijski službenici, 24. ožujka oko 18.20 sati na području Samobora, kada su zaustavili kombij rumunjskih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Rumunjske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 38-godišnji državljanin Rumunjske je predan pritvorskom nadzorniku, kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, dok su strani državljani predani u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.