Premijera treće sezone hvaljene američke serije “Izabrani” na HTV-u

Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u ponedjeljak 18. prosinca na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 21:15 sati premijerno prikazuje treću sezonu hvaljene američke serije “Izabrani”.

“Izabrani” je televizijska serija, koja se temelji na životu Isusa Krista, a osmislio ju je, režirao i napisao scenarij američki filmaš Dallas Jenkins. Nakon što je Isus održao najutjecajniju propovijed u povijesti, životi učenika poboljšat će se jer znaju da slijede mesiju. Skupini se pridružio Juda. Šimun i Eden ponovno su zajedno. Svi su spremni živjeti Isusovo učenje.

No uskoro će se pojaviti problemi. Sve je jači pritisak Rimljana i vjerskih vođa. Tisuće hodočasnika navalile su na Isusa. Učenici se ne mogu dogovoriti trebaju li se sakriti ili boriti. Njihova zbunjenost još više raste jer se suočavaju s raznim poteškoćama, od bračnih kriza do katastrofalne misije, a Isus im neće odmah ponuditi rješenja. Situacija će kulminirati kada će Isusa i učenike u opasnome kraju okružiti više od 5000 ljudi. Napetosti rastu, ponestaje im hrane. A onda će se pojaviti maleni dječak s pet kruhova i dvije ribe.

U prvoj epizodi Isus je održao najvažniju propovijed u povijesti. Kakav je bio rezultat toga? Više sljedbenika, više neprijatelja i učenici koji su ga spremni slijediti na kraj svijeta. Šimun i Eden ponovno su zajedno, Matej se mora suočiti sa svojom prošlošću, Andrija posjećuje Ivana Krstitelja u zatvoru. Isus ima problema s Rimljanima. Napetosti rastu nakon što pristignu hodočasnici iz svih krajeva i počnu postavljati šatore na ulazu u Kafarnaum kako bi vidjeli Isusa. Isus službeno šalje dvanaest apostola u uzbudljivu, ali opasnu misiju. Mali Jakov zapitat će se zašto nije izliječen?

U seriji glume Jonathan Roumie (Isus), Shahar Isaac, Elizabeth Tabish, Paras Patel, Noah James, Lara Silva, Shaan Sharma, Nick Shakoour, George H. Xanthis. Autor je Dallas Jenkins, a za Hrvatsku radioteleviziju seriju je odabrala Martina Rajšek.